fbpx

7 lucruri pe care nu le știai despre castelul Güldengossa ce adăpostește mii de monede și lingouri din aur și argint

De câțiva ani, Castelul Güldengossa este casa-mamă a companiei Geiger Edelmetalle, celebrul producător german de lingouri și monede din aur și argint pur. Castelul combină acum stilul baroc, ambianța istorică, flerul unui parc verde și înflorit cu gama de metale prețioase precum argintul și aurul. De asemenea, castelul este din ce în ce mai mult folosit pentru expoziții și mici conferințe, cum ar fi „Lebensart”.

castel guldengossa Germania lingouri aur monede argint

7 lucruri pe care nu le știai despre istoria castelului Güldengossa

Anul 1285: Conacul Güldengossa este menționat pentru prima dată într-un document

Anul 1720: Conacul este transformat într-un conac în stil baroc târziu.

Anul 1813: Castelul Güldengossa servește drept spital militar în timpul luptelor din Bătălia Națiunilor.

Anul 1945: Castelul devine proprietatea poporului.

Anul 1968: VEB Kombinat Espenhain preia castelul și îl folosește ca dormitor pentru ucenici.

Anul 2006: Castelul este cumpărat de familia Geiger și restaurat.

Anul 2008: Güldengossa este redeschis în mod magnific.

castel guldengossa Germania lingouri aur monede argint

Un castel cu ambianță și istorie
Castelul Güldengossa are o istorie de mai multe sute de ani și este o adevărată bijuterie barocă. Cândva proprietatea unui cavaler, apoi un conac în stil baroc târziu și, până nu demult, un conac aflat în declin, astăzi a devenit o oază de verdeață și un magnet pentru vizitatori.

Acesta este situat la periferia orașului Leipzig, în mijlocul districtului lacurilor din Leipzig, ale cărui lacuri au fost create în urmă cu câțiva ani din fostele moșteniri miniere în aer liber și au fost amenajate în mod foarte atractiv. Multe comunități învecinate au căzut victime ale minelor în aer liber din golful Leipzig Lowland. În principiu, era doar o chestiune de timp până când și castelul urma să facă loc exploatării de cărbune.

Cu toate acestea, Castelul Güldengossa a scăpat de această soartă odată cu reunificarea celor două state germane. Cu un nou proprietar privat, care a achiziționat castelul în 2006, castelul a reușit o renaștere. Pe lângă restaurarea foarte frumoasă a clădirii castelului, care a durat doi ani și jumătate, a fost reconstruită și rețeaua istorică de alei și amplasarea originală a spațiilor verzi din parc. Chiar și vechea orangerie a fost reconstruită. Astăzi găzduiește o cafenea foarte drăguță, cu o terasă pe lacul din parc.

Peisajul parcului din Güldengossa
Cele două lacuri mici, aleile frumoase, parcul vast, orangeria și grădina ornamentală cu fântână, amenajată simetric, toate acestea conferă Palatului Güldengossa și parcului său un farmec inconfundabil. Când vă așezați pe terasa de pe malul lacului, savurați o ceașcă de cafea și vă lăsați privirea să se plimbe peste parcul fermecător, veți înțelege de ce Castelul Güldengossa a devenit un sfat de cunoscător pentru prietenii castelelor.

castel guldengossa Germania lingouri aur monede argint

Căsătoria la Castelul Güldengossa
Bineînțeles, Castelul Güldengossa a devenit și el un loc popular pentru a spune „Da”. De la jumătatea anului 2009, în castel există și o sală de nunți. Sărbătorile de nuntă și festivitățile asociate sunt posibile în sala de grădină cu oglinzi sau în cafeneaua din casa de palmieri, într-o ambianță demnă de această ocazie.

Argint Active este singurul reprezentant autorizat în România al companiei Geiger Edelmetalle din Germania, compania care stabilește noi standarde în industria metalelor prețioase

Lingourile si monedele din aur pur GEIGER Edelmetalle sau altfel zis cele mai multe mǎsuri împotriva falsurilor adunate la un loc:

  • Capsulă de plastic perfect ermeticǎ ce nu se poate deschide decât prin distrugere (prezentă doar la unele produse, acolo unde este clar specificat acest lucru)
  • Certificat de garanţie pe verso
  • Serie inscripționată cu cerneală specială, vizibilă numai cu lumină UV, întocmai bancnotelor
  • Puritatea metalului preţios şi gramajul înscrise vizibil
  • Semnǎtura responsabilului de producție

Comandă lingourile GEIGER la un preț special numai la www.monedeargint.ro

Lingou aur 24K GEIGER Original 1 gram x 3
Lingou argint pur 999 GEIGER Original 31 grame – 1 uncie
Lingou argint pur 999 GEIGER Original card 5 grame

Descoperă toate produsele marca GEIGER și bucură-te de prețuri speciale în tot timpul anului.

Riscuri? Zero. Ai 30 de zile să te răzgândești! Dacă din orice motiv, dorești să returnezi acest produs, o poți face fără ezitare. Te rugăm să citești condițiile de returnare aici – Politica de retur. 

Suntem Argint Active și ajutăm oamenii să-și păstreze averea și chiar să și-o crească considerabil, investind inteligent în monede și lingouri din aur de 24K și argint pur, recunoscute internațional.

 Metalele prețioase te protejează împotriva inflației, a crizelor economice sau recesiunilor. Metalele prețioase reprezintă un refugiu sigur în cazul evenimentelor neprevăzute precum pandemiile sau războaiele. De aceea, investitorii inteligenți din toată lumea au un procent considerabil din avere în metale prețioase, de regulă cuprins între 10 și 25%.

Investește și tu inteligent în metale prețioase! Dacă ești la început, poți începe cu pachetul START, o colecție din 5 monede din argint, cele mai vândute din lume, recunoscute internațional. Află mai multe aici.

Vizitează magazinul online și descoperă promoțiile. Click pe ofertă!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart

Ești la început de drum în investiții?

Scroll to Top