fbpx

Politica de retur

Politica de retur în 30 de zile

Renunțarea la cumpărare

Regulament privind serviciul de retur gratuit

Renunțarea la cumpărare reprezintă un serviciu gratuit oferit clienților ARGINT ACTIVE S.R.L., societate comerciala cu răspundere limitată, organizată potrivit legii române, cu sediul în Iași, strada Răchiți nr.4, bloc C8, etaj M, apt.12, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J22/1660/2020, număr de înregistrare fiscală RO42814993.

Prin acest serviciu, clienții ARGINT ACTIVE S.R.L. pot returna gratuit in termen de 30 de zile calendaristice produsele cumpărate din magazinul online www.monedeargint.ro, conform Termenilor și Condițiilor.

Clienții care renunță la cumpărare, solicitând returul unui produs, se vor supune regulilor prezentului Regulament și îl vor accepta în totalitate. 

Clienții ARGINT ACTIVE S.R.L.  sunt beneficiarii direcți ai acestui serviciu gratuit

Aceștia pot fi persoane fizice sau persoane juridice care au achiziționat produse de pe www.monedeargint.ro, fiind titularii facturii sau ai bonului fiscal (persoane fizice) sau reprezentanții persoanei juridice titulare a facturii fiscale emise ARGINT ACTIVE S.R.L

Cum puteți returna produsele achiziționate de la ARGINT ACTIVE S.R.L?

Produsele cumpărate de pe www.monedeargint.ro pot fi returnate în termen de 30 zile calendaristice prin completarea Formularului de retur, disponibil pe site-ul www.monedeargint.ro, la secțiunea Contul meu.

Termenul de 30 zile calendaristice se calculează de la data livrării produsului.

Cumpărătorul are dreptul de a se retrage din contractul de vânzare fără a fi nevoit să justifice decizia și fără a suporta alte costuri.

În conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul ar trebui să le mânuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin.

ATENȚIE: toate produsele care sunt returnate vor fi verificate de noi prin metoda celor 4 ochi, de către 2 reprezentanți ai societății ARGINT ACTIVE SRL. Verificarea autenticității produselor returnate se va realiza cu aparate omologate. Procesul de verificare a autenticității produselor returnate de dvs. se va înregistra video și se va păstra ca dovadă în arhiva societății. Dacă se constată că nu ați returnat produsul cumpărat de la noi, ci l-ați înlocuit cu un fals, veți fi denunțat imediat la Poliție. Vom depune plângere penală, iar dvs veți fi anchetat privind săvârșirea infracțiunii de falsificare și punerea în circulație a falsurilor de metale prețioase, fals și uz de fals, riscând închisoarea de la 5 la 10 ani.

 

ATENȚIE: Monedele și lingourile din argint NU se ating direct cu mâna, ci cu mănuși speciale din bumbac. Orice urmă de grăsime sau murdărie poate afecta vizibil calitatea produsului și să fie motiv de respingere al returnării produselor.

Purtați răspunderea pentru orice eventuală diminuare a valorii produselor, dacă în urma verificării conformității, proprietăților și funcționalității produselor se dovedește că această devalorizare a fost cauzată de manipularea necorespunzătoare de către dvs.

Condițiile referitoare la produsul returnat:

  • Se recomandă ca produsul returnat să fie în aceeași stare în care a fost cumpărat sau livrat
  • Să aibă toate componentele, accesoriile, inclusiv manual de utilizare și certificate de garanție
  • Produsul trebuie să fie returnat în condiții de siguranță, pe cât posibil în ambalajul original pentru a se evita deteriorarea acestuia la manipulare și/sau transport.
  • Unele monede din lingouri sunt încastrate în ambalaje din plastic transparent, perfect ermetice, sigilate, care nu pot fi deschise decât prin distrugere. În acest caz, distrugerea ambalajului duce la pierderea dreptului de retur.
  • Nu se acceptă urme vizibile pe monedele si lingouri comercializate. În acest caz, prezența oricăror urme duce la pierderea dreptului de retur.
  • Înainte de vânzare, monedele si lingourile sunt testate de noi cu aparate digitale profesionale de verificare a autenticității metalelor prețioase. Aveți libertatea de a face orice test atât timp cât nu afectați produsele. 
  • Nu se acceptă returnări de produse ce includ urme vizibile pe monedele si lingouri comercializate, piliri, șlefuiri, șamd.
  • Nu se acceptă produse care au fost verificate cu acizi. În acest caz, prezența oricăror urme vizibile duce la pierderea dreptului de retur.
Exercitarea dreptului de retragere
 

1. Consumatorul informează ARGINT ACTIVE SRL cu privire la decizia de retragere din contract prin completarea și trimiterea pe e-mail la comenzi@monedeargint.ro a Formularului de Retur disponibil pe site.

2. Consumatorul expediază coletul cu produse pe adresa societății.

3. ARGINT ACTIVE SRL va face o evaluare a stării și a autenticității produselor returnate.

4. Dacă produsele corespund calitativ si cantitativ, se va întocmi o factura de stornare și va rambursa consumatorului suma achitată prin aceeași metodă utilizată la plata produselor. Vom returna contravaloarea produselor în timpul prevăzut de legislația din România.

Shopping Cart

Ești la început de drum în investiții?

Scroll to Top