fbpx
știri mina aur

Mayfair Gold a declarat că zonele aurifere de la Fenn-Gib continuă să se extindă și că acum conține o estimare a resurselor minerale indicate de 3,06 milioane de uncii de aur

O mică companie minieră din Vancouver, care își propune să dezvolte o mină în afara orașului Matheson, a raportat un salt de 47% în estimarea aurului indicat la zăcământul său Fenn-Gib.

Într-un anunț făcut săptămâna aceasta, Mayfair Gold a declarat că zonele aurifere de la Fenn-Gib continuă să se extindă și că acum conține o estimare a resurselor minerale indicate de 3,06 milioane de uncii de aur și o resursă minerală inferită de 310.000 de uncii.

Diferența dintre resursele măsurate, indicate și inferioare reprezintă gradul de încredere în cantitatea de minerale din sol, cele măsurate fiind cele mai mari, iar cele inferioare cele mai mici.

Compania a declarat că a parcurs mai mult de 60 la sută din programul de foraj de 110.000 de metri pentru a extinde dimensiunea depozitului inițial. Această ultimă estimare a fost derivată dintr-o compilație de 114 găuri forate până în prezent.

Mayfair a declarat că a găsit aur în toate găurile de foraj și se așteaptă să anunțe o nouă creștere a resurselor minerale în 2023, când va publica o altă actualizare, undeva în al doilea trimestru.

„Mineralizația Fenn-Gib rămâne deschisă pentru extindere în majoritatea direcțiilor și suntem încântați de potențialul pe termen scurt de a crește și mai mult resursele cu ajutorul programului de foraj în curs de desfășurare, susținut de trei instalații de foraj”, a declarat președintele companiei, Patrick Evans, într-un comunicat de presă din 18 octombrie.

Evans a declarat într-un videoclip pentru investitori publicat recent că Fenn-Gib are potențialul de a depăși 3,5 milioane de uncii de aur.

În ultimul an și jumătate, Mayfair a pierdut puțin timp pentru a se orienta în tabăra minieră din Timmins, după ce a semnat un acord de achiziție cu Pan American Silver pentru Fenn-Gib în martie 2020. Au încheiat afacerea până în luna decembrie a aceluiași an.

Compania deține 4.800 de hectare de teren de explorare la aproximativ 20 de kilometri est de Matheson. Să ajungi la sit nu este o problemă. Autostrada 101 taie prin mijlocul proprietății North Block a companiei. Aceasta se află între complexul minier Fox al McEwen Mining și proiectul Golden Highway al Moneta Gold.

Mayfair se mândrește cu o linie de marketing pentru investitorii în domeniul sustenabilității. În documentația sa pentru investitori, compania își pune mari speranțe ca Fenn-Gib să devină o „mină a viitorului” neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, folosind tehnologii de automatizare și de exploatare minieră cu control de la distanță. Pe parcursul explorării, compania a măsurat și raportat emisiile de gaze cu efect de seră.

#ArgintActive #monedeargint

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart

Ești la început de drum în investiții?

Scroll to Top